Kouluhommienteosta piti aina välillä pitää taukoja, ja mikäpäs siihen toimisi paremmin kuin sämpylöiden leipominen? :) Olen jo pitkään halunnut tehdä soijarouhesämpylöitä ja tänään sitten niitä pyöräyttelin. Erinomainen proteiinilisä kasvissyöjälle! Sämpylät olivat todella pehmeitä ja maukkaita.

1963024.jpg

Soijarouhesämpylät, 10 kappaletta

3 dl vettä

1/2 pss kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

0,5 dl tummaa soijarouhetta

loraus oliiviöljyä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl ruisleseitä

n. 4 dl vehnäjauhoja

Lisää lämpimään veteen hiiva, sokeri, suola sekä soijarouhe. Anna turvota hetken aikaa. Lisää sitten öljy, pellavansiemet, ruisleseet sekä vehnäjauhoja niin paljon, että taikina on sopivan paksuista. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota hetken aikaa Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1963047.jpg