Viimeiset lomapäivät kotipuolessa ovat yhtä haipakkaa, hirveästi tekemistä ja touhua siellä sun täällä. Mutta positiivisessa mielessä, on ihana tavata vielä kavereita ja puuhailla kaikkea ennen arkisen aherruksen alkamista :) Kiiresstä huolimatta halusin toteuttaa pikkusiskoni toiveen, mikä oli pellillinen omenapiirakkaa. Juuri sisko tuossa syö piirakkaa ja on kuulemma hyvää. Ohje on täältä, jälleen kerran. ;)

Tämä jää varmastikin viimeiseksi postaukseksi kotikotoa. Sunnuntaina palaan omaan kotiini ja maanantaina opiskelut taas jatkuvat. Mitenkähän sitä sopeutuu, kun on kuukauden lomaillut kolmensadan kilometrin päässä opiskelukaupungista. Toivottavasti hyvin :) Mukavaa viikonloppua kaikille!



Mehevä omenapiirakka, n. 20 annosta

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Täyte:

1,5 l omenoita

Muruseos:

50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.