Minä olen lähdössä huomenna ystäväni luo kyläilemään ja siksipä ryhdyin tänään leipomaan muffineja hänelle tuliaisiksi. Ystävälläni on kolme hurmaavaa lasta, ja he ovat kuulemma hulluina muffineihin :) Hedelmäpommi-blogista löytyi ihanan kuuloinen ohje muffineille, rasnskanpastilli sellaisille.

Minulla taikinasta tuli todella tiukkaa, kun taas Christinan kuvien mukaan taikina on pehmeää ja löysähköä... Vähän sitten epäilin, että tuleekohan näistä muffineista yhtään mitään. Uhkarohkeasti ryhdyin kuitenkin paistelemaan muffineja ja hieman jäähtyneenä maistoin yhden- hyvää oli ;P Toivottavasti ovat vielä huomenna pehmoisia ja maistuvia :)

Ranskanpastillimuffinit, 12 kappaletta

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

150-200g ranskanpastilleja

Koristeluun: suklaata, ranskanpastilleja, (tomusokeria)

Rouhi osa ranskanpastilleista kevyesti ja jätä osa kokonaisiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ranskanpastillit. Laita mufiinipellin 12 koloon amerikanmuffinivuoat ja jaa taikina niihin. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.Anna muffinien hieman jäähtyä. Sulata muutama pala suklaata mikrossa tai kattilassa. Kiinnitä suklaasulan avulla ranskanpastilleja muffineille ja ripottele ennen tarjoamista pinnalle tomusokeria.