Minä rakastan tomaattipohjaisia ruokia ihan älyttömän paljon, etenkin keittoja. Vilijaana postasi tosi maukkaan oloisen keitto-ohjeen, jota päätin kokeilla. Tänään sitten ihanan pitkän juoksulenkin jälkeen valmistin ihanaista keittoa, hieman Vilijaanan ohjetta muunnellen. :) Söin lautasellisen keittoa lauantailta ylijääneen goudan ja maalaisleivän kera. Voitte varmaan kuvitella, miten ihanasti juusto suli keiton päälle ja kuinka ihanaa oli nuolla lautanen leipäpalan avulla. Makuelämys, jota voin lämpimästi suositella!

Tomaatti-maissi-pastakeitto, 2-3 annosta

1 iso sipuli

tilkka öljyä

370 g yrtti-tomaattimurskaa

noin 2 tomaattimurskatetrallista vettä

1 kasvisliemikuutio

sokeria, suolaa, chilijauhetta, mustapippuria

1 pieni tlk makeaa maissia

2 dl pastaa

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisilppua öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaattimurska ja vesi. Sekoita ja mausta liemikuutiolla ja muilla mausteilla. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja nosta takaisin liedelle. Lisää soseutetun keiton joukkoon maissit ja pasta. Keitä niin kauan, että pasta on kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä.