Menen tänään kyläilemään ja minä lupasin hoitaa suolaista tarjottavaa kahvihetkeen. Ei huvittanut lähteä kauppaan ja katselin sitten kotoa löytyviä aineksia... Kaikki tarvittava löytyi focacciaan, jota leivoin pellillisen tuliaisviemiseksi. Tämä Yhteishyvän ohje on aivan tajuttoman hyvä ja tätä focacciaa tehdään meillä kotikotonakin usein ja reseptiä on jaettu sukulaisille ja tuttaville. En malttanut olla maistamatta palasta heti tuoreeltaan ja sanoisin, että kehtaa viedä tuliaisiksi, on hyvää :P

Focaccia

3,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Pinnalle:

3 dl oliiveja, öljyä, rosmariinia, suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljy. Jatka alustamista noin 10 minuuttia. Kohota taikina. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota noin 10 minuuttia. Painele sormella oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.