Päiväni alkoi anivarhain ystäväni valmistujaisia järjestellessä ja jatkui pitkän juoksulenkin merkeissä ihanan aurinkoisessa kesäsäässä. Kesä tulee vihdoin, jee! Pian matkaan ystäväni luokse viettämään viini-iltaa, jossa tiedossa on juoman lisäksi myös dippiherkkuja ja paljon, paljon höpöttelyä ;) Pääsin kiireisestä päivästä huolimatta pitkästä aikaa häärimään kotimme keittiöön, kun jääkaapissa ei ollut ruokaa valmiina ja lounasta oli saatava pikaisesti. Kotoa löytyneistä aineksista valmistui maukas kastike kalkkunan jauhelihasta.

Kesäistä viikonloppua kaikille! Itse ainakin juhlin huomenna aina sunnuntaiaamuun asti ystäväni valmistujaisissa, ihana pukea mekko päälle ja nauttia juhlan tunnelmasta.

1243595630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kalkkunakastike, 3-4 annosta

1 sipuli

1/2 punainen paprika

öljyä

400 g kalkkunan jauhelihaa

currya, kurkumaa, broilerimaustetta, sitruunapippuria, mustapippuria, Santa Marian chicken&steak-maustetta

3 dl nestettä (ruokakermaa ja vettä)

pari ruokalusikallista tuorejuustoa (kreikkalainen valkosipuli)

muutama kirsikkatomaatti halkaistuna

Kuori ja kuutioi sipuli. Huuhtele ja kuutioi paprikan puolikas. Paista kasviskuutioita öljyssä pannulla ja lisää hetken päästä jauheliha pannulle. Paista niin kauan, että liha on kypsää. Mausta. Lisää neste ja tuorejuusto ja kuumenna. Juuri ennen tarjoilua sekaan laitetaan halkaistut kirsikkatomaatit.