Kotona on kivaa <3 Se tuli todistettua taas viikonloppuna. Vietin rentouttavan viikonlopun kivojen ihmisten seurassa kotikotona ja pääsinpä myös hääräilemään keittiöön. Lauantai-illan iltapalaksi leivoin broileri-pinaattipiirakan, mikä olikin aika nannaa.
Broileri-pinaattipiirakka
Pohja:
100 g margariinia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruisjauhoja
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
0,5 dl vettä
Nypi pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja painele voidellun vuoan pohjalle.
Täyte:
300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2 sipulia
1 pss pakastepinaattia
suolaa, mustapippuria
2 1/2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
tuorejuustoa (rambol)
Kuori ja pilko sipulit ja paista niitä broilerisuikaleiden kanssa pannulla. Lisää pinaatti ja paista niin kauan, että pinaatti sulaa ja broilerin suikaleet ovat kypsiä. Mausta. Kaada broileri-pinaattiseos pohjan päälle vuokaan. Paloittele tuorejuusto ja laita nokareet piirakan päälle. Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää ruokakerma niiden joukkoon. Kaada kananmuna-ruokakerma seos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Maistui hyvin raikkaan salaatin kera.