Kotona on kivaa <3 Se tuli todistettua taas viikonloppuna. Vietin rentouttavan viikonlopun kivojen ihmisten seurassa kotikotona ja pääsinpä myös hääräilemään keittiöön. Lauantai-illan iltapalaksi leivoin broileri-pinaattipiirakan, mikä olikin aika nannaa.

Broileri-pinaattipiirakka

Pohja:

100 g margariinia

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl ruisjauhoja

2 dl hiivaleipävehnäjauhoja

0,5 dl vettä

Nypi pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja painele voidellun vuoan pohjalle.

Täyte:

300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2 sipulia

1 pss pakastepinaattia

suolaa, mustapippuria

2 1/2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

tuorejuustoa (rambol)

Kuori ja pilko sipulit ja paista niitä broilerisuikaleiden kanssa pannulla. Lisää pinaatti ja paista niin kauan, että pinaatti sulaa ja broilerin suikaleet ovat kypsiä. Mausta. Kaada broileri-pinaattiseos pohjan päälle vuokaan. Paloittele tuorejuusto ja laita nokareet piirakan päälle. Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää ruokakerma niiden joukkoon. Kaada kananmuna-ruokakerma seos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Maistui hyvin raikkaan salaatin kera.