Noniin, nyt on päästy turvallisesti kotiin puuduttavan junamatkan jälkeen ja kirjoittelen Äitienpäivän herkkujen reseptejä tänne :) En malta kuitenkaan vielä mennä nukkumaan, täytyyhän sitä Suomen jääkiekkopeliä katsella.

Meidän perheessä äiti on hoitanut aina ruokapuolen, isukiltä se ei luonnistu eikä hän ole siitä kiinnostunut. Äitienpäivä on kuitenkin sellainen, milloin äidille täytyy antaa vapaapäivä keittiöstä. Yhdessä toki suunnittelimme ja ideoimme ruokia, mutta muu perhe äitiä lukuunottamatta hoiti toteutuksen. Äitienpäiväateria koostui bataattisosekeitosta, sitruunaisista broilerivartaista uuniperunoiden kera, kahvin kanssa söimme porkkanakakkua. Täytyy kehaista itseä sen verran, että ateriakokonaisuus oli varsin toimiva :D

Alkuruokana oli bataattisosekeittoa, minkä ohjeen otin Maku- lehden nettisivuilta. Me tykkäsimme keitosta aivan vietävän paljon, se oli samettista, pehmeää, maukasta, ihanaa... :) Tästä yksinkertaisesta sosekeitosta tuli kertaheitolla oma suosikki keittoni!

1548689.jpg

Bataattisosekeitto, n. 4 annosta

2 valkosipulin kynttä

3 bataattia

1 sipuli

n. 7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 dl Flora ruokaa (17 %)

suolaa, sitruunapippuria, tuoretta persiljaa

Kuori valkosipulin kynnet, sipuli sekä bataatit. Pilko kasvikset kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta se suolalla sekä sitruunapippurilla. Lisää kerma ja kuumenna. Leikkaa tuoretta persiljaa keiton päälle ennen tarjoilua.